Dönerde büyükbaş hayvan eti veya koyun eti, dana kıyma veya koyun kıyma veya bunların karışımları ile tavuk eti kullanılabileceği belirtilen ilanda etin ince ve yatay dilimlenmiş şekilde kesilip şişe sabitlendiği ve bunun dikey olarak ekseni etrafında dönerek ateşte pişirildiği kaydedildi. Dönerin 1800’lerin başından itibaren İstanbul’dan Osmanlı coğrafyasına yayıldığı kaydedilen ilanda, 1962’den 1979’a kadar devam eden Türklerin başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya göçüyle yayıldığı anlatıldı. Dönerin 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından tescil edileceği ve Türkiye’den AB’de tescillenen ilk geleneksel ürün adı olacağı kaydedildi.
Related Posts
Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan faiz mesajı
- Hayati Karagöz
- 2 Aralık 2024
- 1 min
- 0
İstanbul Sanayi Odası (İSO) aylık toplantısına katılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan,…
Siyah altın yeniden akacak! Türkiye harekete geçiyor! Petrolde kritik adım
- Hayati Karagöz
- 2 Aralık 2024
- 3 min
- 0
Türkiye, kritik öneme sahi boru hattının yeniden açıklaması için harekete geçiyor. Enerjide tam bağımsızlık hedefi…
Trabzon’da Uygun Fiyatlı Gıda Satışı Başladı
- Hayati Karagöz
- 1 Aralık 2024
- 2 min
- 0
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, temel gıda ürünlerini uygun fiyatla satışa sunan TRAMAR'ı açtı.